Geschiedenis van Kansui Dojo Lubbeek

Op 15 maart 1999 richtten Sensei Ivan Michaux en Sensei Denis Vandenbroeck, onder het toezicht van hun Shihan Danny Frederix, Hakkoryu Jujutsu Lubbeek op als onderdeel van Hakkoryu Budokan Dojo uit Kessel-Lo.

In het begin richtte de club zich enkel op volwassenen. Maar, omdat er veel interesse was voor de traditionele gevechtskunst groeide de club snel en startte men in september 1999 met een jeugdafdeling. Aanvankelijk trainde de jeugd enkel op donderdag, maar gezien het succes werden enkele jaren geleden ook trainingen op maandag georganiseerd. Een 6-tal jeugdtrainers bleek dan ook geen overbodige luxe te zijn.

Eind 2006 was een belangrijke mijlpaal voor de club. Sensei Ivan legde op 29 oktober met succes zijn examen af voor de graad van Shihan (5de dan) bij Soke Nidai Okuyama en Kaiden Sandaikichu Shihan Akinori Murakami.

Door het behalen van de Shihan graad kreeg Shihan Ivan van Nidai Soke Okuyama het recht om een officiële naam voor de dojo te kiezen. Vanaf 14 februari 2007 kreeg de dojo de naam Hakkoryu Kansui Dojo Lubbeek, wat zoveel betekent als "School van de vervolmaking".

Omwille van overdreven hoge finaciële eisen van de Hakkoryu Hombu Dojo in Japan (= hoofd dojo), heeft de club beslist om de banden met Hakkoryu te verbreken.

Na enkele omzwervingen is onze club sinds augustus 2015 een nieuwe weg ingeslagen door aan te sluiten bij KoKoDo Jujutsu. Een stijl waarvan de oorsprong in Hakkoryu ligt.