Waar?

Sporthal Lubbeek (naast het gemeentehuis)
Gellenberg 14
3210 Lubbeek
in de polyvalente zaal op het gelijkvloers.

Wanneer?

Op maandag en donderdag

  • Jeugd 12-: 19u00 - 20u00
  • Jeugd 12+: 20u00 - 21u00
  • Volwassenen: 20u00 - 22u00

Jeugd 12-

De jongeren van 6 tot 12 jaar trainen apart van de volwassenen. Omdat er binnen deze groep grote verschillen in ontwikkeling zijn, traint men er in kleinere leeftijdsgroepjes onder begeleiding van de Shihan en verschillende vaste jeugdtrainers. Binnen deze leeftijdsgroepjes, trainen alle graden door elkaar.

Hoewel we met open deuren trainen, vragen we aan de ouders om tijdens de training de dojo te verlaten. Zo kunnen de jongeren zich volledig concentreren op hun krijgskunst.

Etiquette vormt een belangrijk onderdeel in de krijgskunst. Daarom besteden de lesgevers tijdens de jeugdtrainingen hier aandacht aan.

Jeugd 12+

Omwille van het grote succes dat onze club de afgelopen jaren kende, hebben we de jeugd in een aantal groepen moeten op delen om plaatsgebrek te voorkomen.

Jongeren die 12 of ouder zijn. Kunnen het eerste uur aansluiten bij de volwassenen. Ze trainen dan van 20u00 tot 21u00.

Eens per week krijgen ze dezelfde training als de volwassenen. De andere keer krijgen ze appart training.

Jeugd 16+ en volwassenen

Vanaf 16 jaar traint men met de volwassenen mee. Naast de technieken zoals men deze bij de jeugd krijgt, trainen de volwassenen ook met een aantal wapens. (Jo - Hambo - Tambo - Bokken - Tanto)

Opbouw van een training

Hoewel iedere training verschillend is, zijn er toch een aantal constanten die min of meer in iedere training terug komen.

Iedere training begint altijd met een degelijke opwarming, meestal gevolgd door een gedeelte stretching en/of conditietraining. Dit alles is nodig om kwetsuren tijdens de rest van de training te voorkomen.

Het tweede gedeelte van de training bestaat dan uit rol - en valtechnieken, kata`s (stijloefeningen) en/of variaties.

Stages

Naast de wekelijkse trainingen zijn er ook regelmatig stages. Deze kunnen doorgaan binnen onze eigen club of bij andere, KoKoDo clubs. Zowel in binnenland als buitenland.

De invulling (tijdstip, duurtijd, inhoud, doelpubliek) kan van stage tot stage verschillen. Concreet kan je best de berichtgeving op onze site opvolgen.

De bedoeling van een stage is in contact te komen met andere jujutsukas van buiten de club om zo je technieken te verfijnen.

Competitie?

KoKoDo Jujutsu is een niet-competitieve krijgskunst. De focus ligt volledig op zelfverdediging. Daarom worden er geen wedstrijden georganiseerd.